14th February 2022

McIntosh onthult twee nieuwe geïntegreerde versterkers

New Product

McIntosh onthult twee nieuwe geïntegreerde versterkers

Meer hoofdruimte, minder ruis en de nieuwste in de fabriek gemonteerde high-res DA2 DAC-module voor de twee nieuwe zwaargewichten.

McIntosh heeft voor 2022 twee nieuwe geïntegreerde versterkers gelanceerd, de MA8950 en MA9500. De nieuwe modellen zijn directe vervangingen voor de bekroonde MA8900 en MA9000 en bieden een groot aantal prestatieverbeteringen ten opzichte van hun voorgangers.

De nieuwe versterkers profiteren van een verdubbeling van de filtercapaciteit voor 50 procent meer dynamische hoofdruimte, verbeterde voedingscomponenten voor minder ruis, plus een door Roon geteste McIntosh DA2 digitale audiomodule die dynamisch bereik en vervormingsverbeteringen biedt.

De dynamische hoofdruimte is in beide modellen vergroot, waardoor muzikale pieken beter kunnen worden gereproduceerd met nog minder vervorming dan voorheen. De grotere filtercapaciteit zorgt ook voor betere basprestaties en algehele controle.

De verbeterde, in de fabriek geïnstalleerde McIntosh DA2 Digital Audio Module (de MA9000 en MA8900 hadden de DA1) profiteert van een audiofiele, Quad Balanced, acht-kanaals, 32-bit DAC en biedt twee coaxiale, twee optische, een USB en een gepatenteerde MCT-ingang (voor SACD-gegevens), plus de toevoeging van een alleen audio HDMI Audio Return Channel (ARC)-verbinding. De ondersteuning voor het afspelen van DSD is verhoogd van DSD256 naar DSD512 via USB.

Beide modellen profiteren van krachtige microprocessors voor een soepele en betrouwbare werking, plus geavanceerde circuitcomponenten van audiofiele kwaliteit.

Over de MA9500 geïntegreerde versterker

De MA9500 biedt 300 watt per kanaal en tien analoge ingangen: twee gebalanceerd, zes ongebalanceerd, plus een MM/MC-ingang met instelbare belasting. Gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangen zijn ook inbegrepen.

De MA9500 bevat een discrete achtbands toonregeling die handmatige analoge aanpassing van ± 12 dB (in stappen van 2 dB) over een breed frequentiebereik mogelijk maakt.

McIntosh's innovatieve vergulde Solid Cinch ™ luidsprekerbindingsposten zijn ook inbegrepen.

Over de MA8950 geïntegreerde versterker

De MA8950 biedt 200 watt per kanaal en komt met mooie analoge ingangen: één gebalanceerd, zes ongebalanceerd, plus een MC (met instelbare belasting) en een MM phono-ingang. Het bevat ook een ongebalanceerde vaste output en een ongebalanceerde variabele output, samen met een discrete vijfbands toonregeling van ±12dB, opnieuw in stappen van 2 dB.

Gedeelde kenmerken van de MA9500 en MA8950 geïntegreerde versterkers

Beide apparaten zijn voorzien van verschillende eigen McIntosh-technologieën, waaronder: McIntosh Autoformer™, dat ervoor zorgt dat luidsprekers altijd het volledige vermogen ontvangen, ongeacht de impedantie, McIntosh Power Guard®-technologie die continu invoer- en uitvoersignalen bewaakt en de invoerniveaus dynamisch kan aanpassen om clipping te voorkomen, en Sentry Monitor ™ zekeringloze kortsluitbeveiligingstechnologie.

De versterkers bevatten ook McIntosh Monogrammed Heatsinks™, die uitstekende thermische geleidbaarheid en warmteafvoerende eigenschappen hebben, Home Theater PassThru voor naadloze integratie in een thuisbioscoopsysteem, en McIntosh's High Drive hoofdtelefoonversterker met Headphone Crossfeed Director (HXD®). Power Control is beschikbaar om aan/uit-signalen naar aangesloten McIntosh-componenten te sturen.

Nu beschikbaar. Klik hier om de dichtstbijzijnde McIntosh-dealer te vinden.

Sign up to the Fine Sounds

Newsletter

Only the very best audiophile news, reviews and events for you to consume on a lazy Sunday afternoon.